headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Corona Virus

Corona is constant in het nieuws en houdt de wereld in zijn greep maar wat zijn de gevolgen precies voor reizen? Heb je een specifieke vraag over het virus zelf en staat de informatie hier niet vermeld? Dan kun je telefonisch contact opnemen met de speciale Corona virus informatielijn. 0800-1351.

 

Reisadvies

Op het moment geldt het reisadvies vanuit de overheid om alleen naar het buitenland te reizen indien noodzakelijk, een vakantie wordt als niet noodzakelijk gezien. Dit kan in een later stadium nog verder aangescherpt worden. Daarnaast heeft de EU besloten om het reizen naar Schengen landen sterk te beperken. Hiervoor geldt dat ook reizen binnen de Schengen landen wordt afgeraden tot nader orde.
 
Hoe wordt in onze reisbestemmingen met Corona omgegaan?

Buiten de EU nemen de meeste landen ook drastische maatregelen om de verspreiding van het Corona Virus te beperken. Ieder land heeft andere bepalen, regels en periodes die gehanteerd worden. Kijk op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een laatste overzicht per land van de status. Wat betekent dit precies voor jouw volgende reisbestemming? Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.
 
Wat nu als ik mijn reis wil annuleren?

Je kunt je reis in principe niet kosteloos annuleren.  Wij houden rekening met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken, echter zijn deze reisadviezen niet bindend. Bij het ministerie wordt gewerkt met kleurcodes groen, geel, oranje & rood. Op het moment heeft het grootste deel van de landen code oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijk reizen zijn toegestaan. Dit houdt echter niet dat je dan kosteloos je reis kunt annuleren. Uiteraard is het mogelijk om je reis bij OutSight te annuleren, tegen de daarvoor geldende annuleringsvoorwaarden.
 
Wat zijn mijn opties wanneer ik mijn reis niet wil annuleren?

Op het moment gaan wij flexibel om het omboeken en aanpassen van reizen naar landen met een code oranje/rood vanwege Corona. Wat we in veel gevallen doen en adviseren is de reis verplaatsen naar een andere datum. Heb je een reis bij OutSight geboekt met vertrek in april of mei dan zullen onze reisadviseurs contact met je opnemen. Is je vertrek later in het jaar en wil je overleggen dan zijn we uiteraard ook bereikbaar. Heb je nog geen nieuwe datum in gedachten dan geven we je een zogenaamd Corona Voucher. Voor meer informatie over dit voucher wat het is en hoe werkt is hier te lezen.
 
Ik heb naast mijn rondreis ook internationale vluchten bij jullie geboekt hoe werkt dat?

Mocht je de internationale vluchten willen annuleren vanwege het corona-virus in je reisbestemming, dan zijn de eventuele annulerings- en/of wijzigingskosten die gelden volgens het beleid van de te gebruiken luchtvaartmaatschappij voor eigen rekening. Een voordeel is wel dat de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen op het moment flexibel zijn met wijzigen en annuleren. Ook voor de vluchten geldt dus dat verplaatsen vaak een interessante optie kan zijn. De voorwaarden die een luchtvaartmaatschappij aan deze wijzigingen en annuleringen hangen verschillen wel per maatschappij. Neem voor meer informatie specifiek van toepassing voor jou reis contact met ons op.

 

Reisbeperkingen voor Europeanen
Diverse landen leggen momenteel reisbeperkingen op aan inwoners uit Nederland en België. Dit houdt in vele gevallen in dat je geen visum meer kunt krijgen of je moet na aankomst 14 dagen in quarantaine. In deze gevallen raden we aan om de reis om te boeken naar een andere datum of zelfs bestemming. Ondanks dat het een overmacht situatie is kan de reis niet kosteloos geannuleerd worden. Het niet kunnen krijgen van een visum is normaal gesproken een reden om tot vergoeding over te gaan vanuit een verzekeringsmaatschappij. Aangezien we ons op het moment in een uitzonderlijke situatie bevinden kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappijen met afwijkende voorwaarden werken. Het advies is dan ook om eerst contact op te namen met je verzekeringsmaatschappij hoe zij omgaan met annuleringen.
 
Naast bovenstaande vragen heeft de ANVR nog een reeks aan vragen voor je op een rij gezet:

https://www.anvr.nl/archief/overzicht.aspx?tag=Corona-virus%20COVID19
 
Wij doen ons best om de informatie betreffende het Corona virus regelmatig te updaten naarmate het nieuws binnenkomt. Heb je vragen over je eigen reis neem dan contact met ons op.