headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Je vlucht boeken via OutSight

 
Wil je graag je vlucht via OutSight boeken? Dat is zeker mogelijk, naast de individuele landarrangementen kun je via OutSight Travel ook je vlucht boeken. OutSight verkoopt geen losse vluchten, onze vluchtmogelijkheden zijn alleen bedoeld om te combineren met een landarrangement.  Het is dus niet mogelijk om alleen een vlucht via OutSight te boeken. Meest gelezen onderwerp op deze pagina is de LUCHTHAVENBELASTINGEN .

 

 

ZELF BOEKEN
Indien je je vlucht liever zelf online of ergens anders boekt, is het bij OutSight natuurlijk mogelijk om je rondreis zonder vlucht te boeken; wij verkopen ook losse landarrangementen! We ontvangen dan graag de gegevens van je vlucht zodat we het landarrangement goed kunnen laten aansluiten.

 

LUCHTHAVENBELASTINGEN
De vluchtprijzen op onze site zijn indicaties. We zijn verplicht om de ticketprijzen inclusief luchthavenbelastingen en alle toeslagen te vermelden. De toeslagen en taxen kunnen echter per dag wijzigen omdat de luchthavenbelastingen afhankelijk zijn van o.a. valuta-dagkoersen, veiligheidstoeslagen, lokale taxen, toeslagen en kerosineprijzen. Het is belangrijk dat we duidelijk zijn over de vliegprijzen op onze site:

 

– Onze website vermeldt op de pagina ‘vervoer’ -> ‘vluchten naar’  een indicatie van onze vluchtprijzen inclusief toeslagen en belastingen.

 

– Bij onze offertes en indien je de beschikbaarheid van een bepaalde vlucht aan ons opvraagt, geven we de beschikbaarheid en bijbehorende vluchtprijzen inclusief de op dat moment geldende luchthavenbelastingen en toeslagen.

 

– Bij het afblokken van een optie en ook weer bij het daadwerkelijk boeken van de vlucht zullen we steeds de op dat moment geldende luchthavenbelasting berekenen. Hier kan dus enig verschil tussen zitten.

 

– Ook na boeking kan de prijs nog veranderen; eventuele brandstoftoeslagen en verhogingen van de luchthavenbelastingen kunnen (volgens ANVR-voorwaarden) ook na de boeking van je reis nog veranderen en doorberekend worden!
Pas als een ticket daadwerkelijk is uitgegeven, kan de prijs niet meer veranderen. Bovenstaande procedure kan afwijken per bestemming en per airline, als je hier vragen over hebt kun je natuurlijk altijd even vragen hoe het zit met jouw ticket!

 

AANBIEDINGEN
In sommige periodes geven luchtvaartmaatschappijen speciale tarieven voor vliegtickets. Neem contact met ons op als je wilt weten of er een aanbieding is voor de periode dat je op reis wilt gaan. Een voorbeeld hiervan zijn de Werelddealweken van KLM en en speciale acties van Arkefly kort voor vertrek. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat deze aanbiedingen alleen geldig zijn in het laagseizoen, voor drukkere periodes kun je beter zo vroeg mogelijk boeken.

 

TARIEVEN EN SEIZOENEN
Elke luchtvaartmaatschappij hanteert zijn eigen seizoenen. In het algemeen zijn de maanden juli, augustus en de tweede helft december het hoogseizoen. Maar dit varieert per airline en per bestemming. In Cuba zijn bijvoorbeeld de maanden maart, april en mei ook hoogseizoen, en naar Nepal zijn de tickets voor oktober het eerste volgeboekt. Als je bij ons een reis inclusief vlucht wilt aanvragen, is het handig om door te geven hoeveel speling je hebt met je vertrekdatum; soms kan een dag eerder of later al een hoop geld schelen!

 

E-TICKETS
Alle airlines die vertrekken vanuit de EU zijn intussen overgegaan op het gebruik van e-tickets. Dit houdt in dat je van ons bij je reisbescheiden alleen een ‘printje van je boeking’ krijgt -de e-tickets- en dat je hiermee, samen met je paspoort, kunt inchecken. De term ‘tickets uitgeven’ wordt dus nog steeds gebruikt, het gaat nu dan echter om een ‘digitale print’ wat wel een bevestiging is en geen print op papier.

 

INCHECKEN EN HERBEVESTIGEN
Zorg dat je op tijd op het vliegveld bent om in te checken, liefst ca. drie uur voor vertrek, zeker op drukke dagen in de zomermaanden en rond de feestdagen. De veiligheidscontrole`s nemen steeds meer tijd in beslag! Houd dit tijdstip ook aan bij vertrek vanuit het buitenland terug naar Nederland. Steeds meer airlines bieden de mogelijkheid om al eerder thuis online in te checken. We raden je aan dit altijd te doen!

In het buitenland dienen de vluchten van enkele airlines soms nog steeds uiterlijk 72 uur voor vertrek van de terugreis bij de vliegtuigmaatschappij herbevestigd te worden. Dit is je eigen verantwoordelijkheid! De voorwaarden hiervoor verschillen per luchtvaartmaatschappij en bestemming en veranderen regelmatig. Wij adviseren daarom om bij het inchecken van de heenreis te informeren naar de voorwaarden voor het herbevestigen van de terugreis! Ook als herbevestigen niet verplicht is, raden we je aan om kort voor je terugreis te controleren of de vluchten/reistijden misschien gewijzigd zijn.