headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Onze reisverzekeringen

Graag wijzen we je op het belang van een goede reisverzekering. Er kan namelijk altijd iets onverwachts gebeuren, kort voor vertrek of tijdens je reis. En je weet dat nooit van te voren!

Ziek worden op zich is al vervelend genoeg, de kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen flink in de papieren lopen. Wie zich goed verzekert, hoeft zich dan over de kosten in ieder geval geen zorgen te maken. Daarom raden we altijd een goede annulerings- en reisverzekering aan!

 

OVER ALLIANZ GLOBAL ASSISTANCE
Allianz Global Assistance (voorheen Mondial Assistance en daarvoor Elvia) is marktleider op het gebied van reisverzekeringen: de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld! Allianz Global Assistance is een wereldwijde verzekeraar, en de naam Allianz Global Assistance wordt vanaf 10 december 2012 gebruikt in alle landen waar ze actief zijn, dus ook in Nederland. Deze naam vertelt waar het bedrijf voor staat: wereldwijde hulpverlening. Allianz Global Assistance opereert wereldwijd; 24 uur per dag; 7 dagen per week.

 

Keurmerk Klantgericht VerzekerenAllianz Global Assistance heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV). Het keurmerk is de bevestiging dat een onafhankelijke organisatie vindt dat zij een klantgericht kwaliteitsbeleid hebben. Het KKV is een kwaliteitskeurmerk dat wordt uitgegeven door de Stichting toetsing verzekeraars. Deze stichting formuleert, controleert en bewaakt de kwaliteitscriteria voor het keurmerk. Meer over het Keurmerk vind je op de website: www.keurmerkverzekeraars.nl.

 

Allianz-beste reisverzekeraar 2013Allianz Global Assistance heeft de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen als ‘beste reisverzekeraar’. Ook is de Budget variant van de Doorlopende Reisverzekering van Allianz/Mondial Assistance door de Consumentenbond met het predicaat ‘Beste Koop’ onderscheiden. Dit houdt in dat het product, in vergelijking met producten van andere aanbieders van reisverzekeringen, de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft! De premium variant van de ‘Doorlopende Reisverzekering Premium’ heeft in 2016, en eerder in 2013, de ‘5 star rating’ gekregen van Moneyview op het gebied van de voorwaarden! Elk jaar wordt de ‘MoneyViewProductRating’ toegekend door MoneyView. Dit jaar is onder andere aandacht besteed de hoogte van de dekkingen en redenen om te kunnen annuleren.

Let op: we mogen een reis- en/of annuleringsverzekering alleen aanbieden aan klanten die bij ons een reis hebben geboekt!
Moneyview


OutSight Travel werkt al jaren samen met Allianz Global Assistance/Mondial Assistance en het is ook onze eigen ervaring dat de schadeclaims snel en vakkundig worden afgehandeld. Daarom kunnen we reisverzekeringen van Allianz Global Assistance van harte aanbevelen!

 

 

Meteen afsluiten?
Als je al weet welke verzekering je wilt en graag vrijblijvend je premie wilt berekenen, of als je al meteen je reisverzekering wilt afsluiten, kun je direct naar de handige en vrijblijvende online module van OutSight gaan.

 

Of eerst meer informatie en een uitleg?
Wil je liever eerst meer informatie? Hieronder leggen we de verschillende soorten reisverzekeringen uit:

Let op er is een belangrijke wijziging in de reisverzekering voor Belgische klanten !

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, adviseren we je graag bij de keuze van de juiste verzekering! Je kunt ook eenvoudig  zelf een vrijblijvende premieberekening maken via module van OutSight & Allianz.

ANNULERINGSVERZEKERING

 

ANNULERINGSVERZEKERING

dekking:
Een annuleringsverzekering verzekert je van het moment van boeking tot de dag van vertrek tegen de annuleringskosten. ‘Annuleringskosten’ zijn de kosten die je maakt als je je reis moet annuleren. Dit is meestal (een gedeelte van-) het bedrag dat je aan OutSight hebt betaald. Afhankelijk van hoe kort voor vertrek je moet annuleren, worden deze kosten steeds hoger. De hoogte van onze annuleringskosten kun je terug vinden bij onze reis- en annuleringsvoorwaarden.

 

Indien je moet annuleren bij ernstige ziekte van jezelf of een familielid, maar ook bij echtscheiding, een zwangerschap, onvrijwillige werkeloosheid, of juist een nieuwe baan na werkeloosheid: allemaal geldige redenen om de annuleringskosten te claimen bij je annuleringsverzekering! Ook tijdens je reis blijf je verzekerd met je Annuleringsverzekering: als je onverwachts je reis moet afbreken tijdens je verblijf in het buitenland krijg je een vergoeding voor de niet-genoten vakantiedagen. Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering heb je een nog betere dekking: als je tijdens je reis onverwachts naar huis moet, krijg je de volledige reissom terug (tot het maximaal verzekerde bedrag). Zelfs tot de voorlaatste dag van je vakantie!
Bij beide bovenstaande verzekeringen is dan nog de optie voor een extra dekking: ‘samengestelde reis‘. Dit is een aanvulling op bovengenoemde verzekeringen. Een samengestelde reis bestaat uit losse onderdelen (bijv. een vlucht en huurauto en hotelovernachtingen). Als je voor deze extra optie kiest, heb je recht op vergoeding van de kosten bij onvoorziene uitval van een onderdeel van de samengestelde reis. Zo ontstaat de mogelijkheid om de reis alsnog aan te vangen of voort te zetten, maar je mag er ook voor kiezen om het deel van de reis na het uitgevallen onderdeel volledig te annuleren. De onvoorziene uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld (bijv. een aswolk of tsunami). Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een plotselinge staking of een defect aan het geboekte vervoersonderdeel. Bij uitval van een onderdeel van de samengestelde reis, heb je in dit geval twee opties: de reis in aangepaste vorm voortzetten of de overige onderdelen van de reis volledig annuleren. Het uitgevallen reisonderdeel zelf wordt niet vergoed, maar alle geannuleerde onderdelen hierna worden wel vergoed.

 

premie:
Je kunt een Annuleringsverzekering op twee manieren afsluiten:
-eenmalig (voor alleen één bepaalde reis, dit heet een Kortlopende Annuleringsverzekering),
-of doorlopend (voor een langere periode, als Doorlopende Annuleringsverzekering -klik hier naar verderop deze pagina-).

 

KORTLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING
Een Kortlopende Annuleringsverzekering sluit je af per reis, en moet binnen 7 dagen na boeking worden afgesloten.  De premie is 5,6% van de totale reissom voor de standaard annuleringsverzekering,  6% van de reissom voor de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering, en een eventuele toeslag van 1% voor de extra optie ‘samengestelde reis’ dekking  op de eerder genoemde kosten van de kortlopende annuleringsverzekeringen. Hier komen dan ook nog de assurantiebelasting en poliskosten bij.

 

Meer informatie, vrijblijvende premieberekening en de mogelijkheid om de Kortlopende Annuleringsverzekering meteen af te sluiten vind je hier:Allianz-Bereken vrijblijvend je premie

 

 

Een kortlopende reis- en of annuleringsverzekering mogen we aanbieden tot een maximale premie van € 200,- p.p.

Je kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering uitbreiden met de volgende extra clausules: ‘extra persoon‘ (bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een door jezelf op te geven dierbaar persoon), ‘zorgplicht‘ (in geval van dringende zorgbehoefte van een familielid tweede graad; eerste graad is al standaard meeverzekerd) en ‘waarnemer (indien je zakelijke compagnon of iemand die op je bezittingen zou passen tijdens je reis, deze afspraak niet na kan komen door een ernstige reden). Per extra uitbreidings-clausule komt er steeds 1% van de reissom bij!  Deze laatste 3 extra clausules kun je niet zelf via de online-module afsluiten, maar kunnen wel door OutSight voor je afgesloten worden.


voorwaarden:
De exacte en complete voorwaarden van de Kortlopende Annuleringsverzekering, een uitleg van wat bv. een familielid eerste en tweede graad is en een overzicht van wat de geldige ‘ernstige redenen’ allemaal zijn vind je in het uitgebreide document Voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering.

 

DOORLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING
Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je waarschijnlijk voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Je sluit deze eenmaal af, voor een heel jaar en alle reisjes (kort of tot maximaal 60 dagen aaneengesloten) zijn verzekerd. Altijd verzekerd op de beste manier, zonder dat je er omkijken naar hebt!

De Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering -klik hier naar verderop deze pagina- leggen we verderop deze pagina uit.

REISVERZEKERING

 

REISVERZEKERING

dekking:
Een reisverzekering verzekert je tegen de kosten als gevolg van o.a. ziekte, diefstal, schade of ongevallen tijdens je reis. Soms vergoedt  je gewone zorgverzekering al wel medische kosten in het buitenland, maar over het algemeen niet buiten Europa en vaak niet alles. En de repatriëringskosten, dus als je met spoed naar huis moet omdat je een ongeluk hebt gehad, of omdat een familielid thuis ziek is geworden, vallen niet onder een gewone zorgverzekering. We adviseren daarom dringend om altijd een goede reisverzekering af te sluiten!


premie:
Je kunt een je reisverzekering op twee manieren afsluiten: eenmalig, voor alleen een bepaalde reis (een Kortlopende Reisverzekering), of doorlopend als een Doorlopende Reisverzekering.

 

KORTLOPENDE REISVERZEKERING


Een kortlopende reisverzekering sluit je af per dag, je betaalt vanaf de dag van vertrek tot de dag dat je weer terug bent in Nederland. De premie wordt bepaald door dit aantal dagen, en varieert van € 2,00 voor pakket A en € 2.75 voor pakket B tot € 3.50 voor pakket C per dag. Deze bedragen zijn voor een ‘Wereld excl. USA & Canada’-dekking. Indien je binnen Europa reist gaat de premie omlaag. Indien je via Amerika reist, ook alleen voor een overstap, gaat de premie iets omhoog!

 

De verzekering is op verschillende manieren aan te passen aan je eigen wensen. Om te beginnen kun je kiezen voor basispakket A, B of C. Het belangrijkste verschil tussen de pakketten is de hoogte van de uitkeringen als er iets gebeurt en het feit dat Pakket A een eigen risico voor de medische kosten heeft, bij pakket B en C worden de medische kosten in het buitenland volledig (tegen ‘kostende prijs’) gedekt. De dekkingen liggen bij pakket C weer wat hoger dan bij pakket B, en bij pakket B weer wat hoger dan bij pakket A.

 

Naast de basisrubrieken kun je de Kortlopende Reisverzekering naar keuze aanpassen met de clausules voor onder andere reisongevallen, medische kosten, geld & reischeques en bijzondere (winter)sporten.

Pakket B is verreweg de meest verkochte Reisverzekering en kun je eenvoudig afsluiten via de online-module, of je kunt geheel vrijblijvend je premie laten berekenen. Pakket A en C kun je niet zelf via de online-module afsluiten, maar kunnen wij natuurlijk voor je regelen!

 

Een kortlopende reis- en of annuleringsverzekering mogen we aanbieden tot een maximale premie van € 200,- p.p.

 

Een vrijblijvende premieberekening van pakket B en de mogelijkheid om de Kortlopende Reisverzekering meteen af te sluiten vind je hier:Allianz-Bereken vrijblijvend je premie

 

 

 

voorwaarden:
De exacte en complete voorwaarden van de Kortlopende Reisverzekering, een uitleg wat reisongevallen zijn en een overzicht wat de geldige ‘ernstige redenen’ allemaal zijn vind je in het uitgebreide document Voorwaarden Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering

DOORLOPENDE

DOORLOPENDE REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING

dekking:
Ga je vaker per jaar op vakantie? Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, is een Doorlopende Reisverzekering veel handiger en voordeliger! Je sluit deze eenmaal af, en alle reisjes (kort of tot maximaal 60 dagen aaneengesloten) zijn verzekerd. Altijd verzekerd op de beste manier, zonder dat je er omkijken naar hebt!

De Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering is helemaal naar wens aan te passen. Er zijn drie verschillende basisdekkingen (Budget, Comfort of Premium) en diverse uitbreidingen zoals rechtsbijstand, bagage, pechhulp, wintersport en werelddekking. Je kunt de Doorlopende Reisverzekering met of zonder Doorlopende Annuleringsverzekering afsluiten. De premie wordt bepaald door de basisdekkingen en de eventuele uitbreidingen. Ook kun je voordelig je partner of je hele gezin meeverzekeren! De drie varianten Budget, Comfort en Premium bevatten alle drie standaard S.O.S. hulpverlening. De hoogte van de dekking van de uitbreiding ‘bagage’ en ‘medische kosten’ bepaalt voor welke variant je kiest; de drie varianten hebben een verschillende dekking.

 

premie:
Om je een idee te geven van de premie: de Budget variant voor 1 hoofdverzekerde zonder uitbreidingen is € 17,50 per jaar en voor een heel gezin € 37,00 per jaar. De meest verkochte Doorlopende Verzekering is de Comfort variant, voor 1 hoofdverzekerde met partner, inclusief aanvullende dekkingen voor bagage, ongevallen, medische kosten, werelddekking en de Annuleringsverzekering: € 187,50 per jaar. Je bent dan een heel jaar gedekt voor alle korte en lange reizen (max  60 dagen) die je maakt buiten Nederland, voor 2 personen.

Omdat er verschillende varianten zijn, is het handig om online je premie uit te laten rekenen. Je krijgt dan een vrijblijvende offerte, die je makkelijk weer aan kunt passen. Meer informatie, een vrijblijvende premieberekening en de mogelijkheid om de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering meteen af te sluiten vind je hier: Allianz-Bereken vrijblijvend je premie

 

 

 

Je kunt de Doorlopende Annuleringsverzekering afsluiten als onderdeel van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering, maar je kunt de  Doorlopende Annuleringsverzekering ook als losse module afsluiten, zonder dat je de doorlopende Reisverzekering bij Allianz Global Assistance hebt afgesloten. Dit kan niet via de online module, maar kunnen wij wel op verzoek voor je afsluiten. Een indicatie van de premie is: vanaf ca. € 45 voor een persoon of € 80 voor een persoon & partner; per jaar met een verzekerd bedrag tot een reissom van € 1500,- per reis, excl. poliskosten en assurantiebelasting. Het verzekerd bedrag kan opgehoogd worden tot € 3000 per reis door een hogere premie te betalen, maar het maximaal te verzekeren bedrag is € 3000 via ons. Is je reissom hoger? Op verzoek kunnen we een aanvullende annuleringsverzekering aanvragen bij Allianz. Vraag ons naar de voorwaarden!

 

voorwaarden:
De exacte en complete voorwaarden van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering en een uitleg van alle dekkingen en varianten vind je in het uitgebreide document VOORWAARDEN DOORLOPENDE REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING, een PDF-bijlage van 17(!) pagina’s.

DEKKING TERREURAANSLAGEN

 

DEKKING TERREURAANSLAGEN & NATUURRAMPEN

dekking:
Met de dekking Terreuraanslagen & natuurrampen ben je voor enkele specifieke ernstige gebeurtenissen verzekerd. Deze dekking hoort bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Het gaat om de volgende gebeurtenissen: Wijziging van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Allianz beoordeelt per geval of daar sprake van is. Daarbij gaat Allianz uit van de volgende uitgangspunten:

   • 1 -De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis
   • 2 -Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis

Wanneer Allianz dekking biedt, staat het op deze pagina vermeld.

 

Onder een natuurramp vallen de volgende gebeurtenissen:

   • Aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter of groter.
   • Orkaan, tyfoon of een cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal Saffir-Simpson.
   • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index (VEI) van 5 of zwaarder.

Terreuraanslagen

In het geval van een terreuraanslag waarbij doden of gewonden vallen, biedt Allianz altijd dekking. Is er een dreiging van een terreuraanslag, dan moet een officiële instantie in het gebied het hoogste risico-niveau hebben afgekondigd. Het niveau is vergelijkbaar met minimaal niveau 5 (Kritiek) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is vooral van toepassing bij zogenaamde molest (dus oorlog, volksopstanden en overig geweldsdreiging).
Bij molest bepalen we of er dekking is aan de hand van de kleurcoderingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reist een verzekerde naar of door een gebied, waarvan BuZa de codering wijzigt van Groen of Geel naar Oranje of Rood? Dan geven wij dekking als het op deze pagina is gepubliceerd.

De dekking geldt voor het direct getroffen gebied. Een terreuraanslag in Barcelona zal geen dekking bieden voor een reis naar Valencia. Per gebeurtenis zal Allianz het gebied waarvoor Allianz dekking biedt zo nauwkeurig mogelijk beschrijven op de website. Als er ook dekking is volgens een andere verzekering, bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds, dan kan Allianz het besluit om dekking te bieden, opheffen.

Wanneer Allianz dekking biedt, staat het op deze pagina vermeld.

 

premie:
De premie voor de Dekking Terreuraanslagen & natuurrampen is € 15 per jaar voor de hoofdverzekerde, € 22,50 voor een hoofdverzekerde & partner en € 31,50 voor hoofdverzekerde & partner & kinderen.

ASSISTANT


ASSISTANT SERVICES VERZEKERING

dekking:
Wereldwijde hulp kan op allerlei momenten en plekken plotseling hard nodig zijn: als je in een ver en vreemd land je kind nergens meer kunt vinden, als je onwel wordt en zelf niet meer kunt vertellen wie je bent en wat je mankeert of als je bagage zoek is. Om reizigers juist in deze situaties ondersteuning te bieden, is de Assistant Services Verzekering ontwikkeld. Deze verzekering bestaat uit de volgende vier verschillende onderdelen: SMS Assistant (als eerste op de hoogte bij dreiging en gevaar), Luggage Assistant (verloren bagage snel weer terug), Kid Assistant (je zoekgeraakte kind snel weer terug) en Life Assistant (help de mensen die jou willen helpen). Dit alles door een combinatie van polsbandjes, labels en een ketting, ieder met een unieke ID-code. De Assistant Services zijn los of in combinatie met de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af te sluiten.

 

premie:
De SMS Assistant is gratis in combinatie met één van de andere services of de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering, de andere services kosten ca. € 10,00 (indicatie) per jaar voor het eerste jaar, en bij verlenging ongeveer de helft per jaar.

Meer informatie, vrijblijvende premieberekening en de mogelijkheid om de Assistant Services meteen af te sluiten vind je hier:Allianz-Bereken vrijblijvend je premie

 

 

 

voorwaarden:
De exacte en complete voorwaarden van de Assistant Services en een uitleg van de dekkingen vind je in het document VOORWAARDEN ASSISTANT SERVICES, een PDF-bijlage van 7 pagina’s.

GLOBETROTTER


 

GLOBETROTTER REISVERZEKERING

dekking:
Ga je voor een langere periode naar het buitenland? Dan is de Globetrotter Reisverzekering ideaal. Of je nu gaat reizen, studeren of werken in het buitenland. Met de Globetrotter Reisverzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd van hulp bij ziekte en ongeval, schadebehandeling bij verlies of diefstal van je bagage, medisch advies, inentingsadvies voor vertrek, rechtsbijstandsverzekering & aansprakelijkheidsverzekering, naar keuze medische kosten en de mogelijkheid om risicovolle sporten (zoals bungeejumpen en parachutespringen) mee te verzekeren! Er is geen maximumleeftijd voor de Globetrotter Reisverzekering, maar de premie is lager voor personen t/m 30 jaar!

 

premie:
Om je een idee te geven van de premie: de basispremie voor iemand onder de 30 jaar is het eerste jaar ongeveer € 30,- per maand en het tweede jaar ongeveer € 40,- per maand, inclusief werelddekking. De toeslag voor medische kosten is ongeveer € 10,- maar hangt er vanaf of je je Nederlandse ziektekostenverzekering thuis laat doorlopen, je betaalt dan alleen een toeslag. De premie voor iemand boven de 30 jaar inclusief volledige medische dekking (dus zonder Nederlandse ziektekostenverzekering thuis) is ongeveer € 65,- per maand voor het eerste jaar en ca. € 85,- per maand in het tweede jaar, incl. werelddekking. De toeslag voor bijzondere sporten is 10%.

Omdat er verschillende varianten zijn, is het handig om vrijblijvend online je premie uit te laten rekenen. Je krijgt dan een vrijblijvende offerte, die je makkelijk weer kunt aanpassen. Meer informatie, een vrijblijvende premieberekening en de mogelijkheid om de Globetrotter Reisverzekering meteen af te sluiten vind je hier:Allianz-Bereken vrijblijvend je premie

 

 

voorwaarden:
De exacte en complete voorwaarden van de Globetrotter Reisverzekering en een uitleg van de dekkingen vind je in het document VOORWAARDEN GLOBETROTTER, een PDF-bijlage van 17(!) pagina’s.

EIGEN RISICO 

EIGEN RISICO VERZEKERING AUTOHUUR


dekking:

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is ideaal bij het boeken van een huurauto waarbij een eigen risico in de voorwaarden van toepassing is. Deze verzekering is speciaal ontwikkeld voor alle reizigers die zonder risico een auto willen huren. Vanaf nu kun je het eigen risico op de verzekering van deze huurauto afkopen met de Eigen Risico Verzekering Autohuur. Het maakt niet uit hoe hoog het eigen risico is, het maximum te vergoeden bedrag is € 6.000,-.

 

Met deze verzekering worden zowel het eigen risico als de ingehouden borg verzekerd:

 

Eigen risico: als je een auto (of camper) huurt, dan is deze door de verhuurder verzekerd. In de meeste gevallen is hierbij dan nog wel een eigen risico van toepassing. Bij schade aan de gehuurde auto betaal je als huurder van de auto het eerste deel van de schade zelf. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico ook gedekt!
De borg: bij het huren van een auto (of camper) moet een waarborgsom betaald worden, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als een garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Denk hierbij aan ruitschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Met deze verzekering ben je gedekt voor de ingehouden borg. Dus als in de verzekering van de auto zaken als schade aan banden, onderkant en ruiten niet meeverzekerd is dan vallen de kosten onder onze verzekering. Er zal dan bijvoorbeeld een bedrag van de borg worden ingehouden, dat wordt dan gedekt door deze verzekering.

 

premie:
De premie is
€ 5,50 per auto per dag. Hierbij komen geen poliskosten bij, en de premie is inclusief assurantiebelasting.

 

voorwaarden:
De exacte en complete voorwaarden van de Eigen Risico Verzekering Autohuur en een uitleg van de dekkingen vind je in het document VOORWAARDEN EIGEN RISICO VERZEKERING AUTOHUUR, een PDF-bijlage van 7 pagina’s.

BELGISCHE & DUITSE KLANTEN!

BELANGRIJKE WIJZIGING VOOR BELGISCHE & DUITSE KLANTEN!

Met ingang van juli 2017 heeft Allianz besloten de dekking Medische kosten op de doorlopende reisverzekeringen te maximeren tot € 30.000,- per persoon per reis voor inwoners van België (& Duitsland).

Let op: we kunnen voor onze klanten die in Duitsland wonen, alleen een reisverzekering afsluiten indien je binnen 100 km van de Nederlandse grens woont!

Wat betekent deze wijziging voor nieuwe verzekeringen?

Doorlopende reisverzekeringen:
Vanaf 3 juli 2017 geldt voor inwoners uit België en Duitsland die een Nederlandse doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten, dat zij voor medische kosten in het buitenland voor maximaal € 30.000,- per persoon per reis zijn verzekerd.

Kortlopende reisverzekeringen:
Het is vanaf 3 juli 2017 niet meer mogelijk voor inwoners uit België en Duitsland om een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance in Nederland af te sluiten.

 

Wat betekent deze wijziging voor bestaande verzekeringen?

Doorlopende reisverzekeringen:
Per prolongatiedatum wijzigt de dekking Medische kosten voor klanten uit België en Duitsland. Zij zijn dan voor maximaal € 30.000 per persoon per reis verzekerd. De eerste polissen waarvoor dit zal gelden, zijn de polissen die prolongeren in september.

Kortlopende reisverzekeringen:
Inwoners uit België en Duitsland die een kortlopende reisverzekering hebben afgesloten met dekking Medische kosten voor 3 juli 2017, blijven verzekerd volgens de oude dekking.

 

Nieuwe clausule
Inwoners uit België en Duitsland met een doorlopende reisverzekering krijgen een nieuwe clausule op hun polisblad waarin de maximering voor Medische kosten wordt vermeld. Deze clausule luidt:

Lees je “Nederland” in deze polisvoorwaarden? Dan bedoelen we daarmee “Nederland, België en Duitsland”. Lees je “buitenland”, dan bedoelen we daarmee alle andere landen dan het land van je domicilie. Als de dekking Medische kosten is meeverzekerd, dan geldt voor deze dekking een maximale vergoeding van € 30.000,- per persoon per reis voor medische hulp in het buitenland. In de voorwaarden staan voor enkele medische kosten maximeringen genoemd. Deze maximeringen blijven gewoon van kracht.

Bestaande klanten zullen door Allianz worden geïnformeerd.

 

 

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, adviseren we je graag bij de keuze van de juiste verzekering! Bel ons op 020-6702656 of stuur een mailtje met je vraag!

Alle informatie op deze pagina is informatief, en onder voorbehoud van typefouten en eventuele wijzigingen. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend!